FAQ

FAQ

Generelle spørsmål

For å kunne bestille trenger du medlemskap i Move About og du kan registrere deg ved å klikke på lenken “Bli medlem”. Der legger du inn kontaktinformasjonen din, legger ved førerkort og oppgir kampanjekode.

Så snart medlemskapet ditt er godkjent, vil du motta en e-post og du er klar til å logge inn.

For å kunne bestille private reiser, må du også registrere betalingskort  i brukerprofilen din.

Ønsker du å bli privatmedlem registrer deg her: Bli medlem

Ja!

I tillegg til våre private medlemskap, tilbyr vi også bedriftsmedlemskap til alt fra enmannsbedrifter til store organisasjoner, bedrifter og kommuner.

Medlemskapet fungerer på samme måte, et fast månedlig gebyr, og da betaler du bare for kjøringen.

For bedriftsavtale kontakt oss på salg@moveabout.no så hjelper vi deg i gang!

Ønsker du å bli privatmedlem registrer deg her: Bli medlem

Move About sørger alltid for at du kjører på strøm fra fornybare kilder som sol, vind og vann, for maksimal klimagevinst!

Flere steder har vi også satt opp solcarporter som både beskytter kjøretøyene mot vær og vind og lader med lokalprodusert solenergi.

Alle våre kjøretøy er kaskoforsikret noe som beskytter både deg og kjøretøyet mot eventuell skade som måtte oppstå.

Ved eventuell skade er forsikringens egenandel på 10.000 for våre biler, 15.000 for sjåfører under 23 år. For glass skade er egenandelen 5.000.

Du finner våre komplette betingelser her: Vilkår.

Bilene

Den viktigste faktoren for hvor langt du kan kjøre er hastigheten din. Motorveikjøring trekker mer energi, noe som fører til kortere rekkevidde.

Andre faktorer er utetemperaturen og bruken av AC / innvendig oppvarming.

Flere av våre elektriske biler (Leaf, eGolf, eNV-200 og eUP) har en såkalt Eco-modus. Når dette er aktivert, blir bilen ekstra energieffektiv og mer kraft gjenvinnes under bremsing.

Du kan alltid se i bilens instrumentpanel hvor langt det forventes at du kan kjøre dersom opprettholder kjørestilen.

Nesten alle våre elektriske biler kan hurtiglades på 30-60 minutter, les mer om dette nedenfor!

Med den medfølgende ladekabelen kan du lade elbilene i alle vanlige stikkontakter i Norge (og Sverige) med minst 16 Amp-sikringer. Skjøteledning skal ikke benyttes.

Bilens navigasjonssystem kan brukes til å finne ladeplasser og vår kundeservice hjelper deg gjerne med tips for lengre reiser.

For mer informasjon om hvor det er ladeplasser, se ladestasjoner.no (ladestasjoner.no har ingen tilknytning til Move About AS). Det finnes også flere forskjellige apper som gir deg informasjon om ladestasjoner nær der du befinner deg, for eksempel «LadeNå!».

For lengre reiser er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kundeservice på info@moveabout.no, så hjelper vi deg med å finne ladestasjoner!

Våre elbiler kan lades på flere måter. Det vanligste er med den medfølgende ladekabelen for et standard norsk stikkontakt med 230V og 16A sikring, og alle våre elektriske biler kan lades på denne måten. Det tar 10-12 timer å lade de mindre elbilene på denne måten, og for de større cirka 15-20 timer. Dog vil vi sterkt anbefale å lade på dedikerte ladestasjoner eller ladebokser tilpasset type 2 kabel som også finnes i våre biler.

Det er også tusenvis av dedikerte ladestasjoner som kan elektriske biler mye raskere, omtrent 2-8 timer. Du vil finne disse på «ladestasjoner.no» eller på tilgjengelig apper som for eksempel «LadeNå!».

For å utvide rekkevidden til elbilen er det også mulig å benytte såkalt hurtiglading, som ofte finnes i byer og langs motorveinettet. Nissan Leaf og eNV-200 støtter hurtigladere av typen “Chademo”, VW eGolf, eUp, Jaguar iPace og BMW i3  bruker typen «CCS» Rask lading gir normalt opptil 80% lading på omtrent 30-40 minutter. I tilfeller hvor hurtigladningen belastes, er det du som bestiller som er ansvarlig for denne kostnaden.

I dashbordet kan du se hvor langt du forventes å komme til den vedlikeholdte kjøremodusen. I høyere hastigheter og mer strømkrevende kjøremodus kan den forventede rekkevidden synke raskt ved begynnelsen av kjøringen inntil bilen lærer din kjørestil. Det samme kan skje når batteriet har lite strømnivå igjen. Bilene gir varsel når ladestatus blir lav.

Move About har et reservasjonssystem som er spesialtilpasset for elbiler. Når du bestiller, angir du forventet kjørelengde og reservasjonssystemet tildeler deg den elbilen som er best for turen. Slik kan elbilene brukes med maksimal effektivitet og uten unødvendige ladetider. Dette betyr at enda flere brukere kan dele færre elbiler, noe som både er ressurssmart og klimasmart!

Ja – alle sjåfører skal være registrert medlem (gjerne medlem uten fast månedsavgift). Hvis du deler din elbil-reise med en venn eller partner, så kan dere dele på å være sjåfør. Du må imidlertid aldri overlate en booket elbil til noen utenfor husholdningen uten skriftlig godkjennelse av Move About.

Når du henter bilen, er det viktig at du sjekker bilen for skader. Skulle du finne en skade, kan du enkelt se i appen om den allerede er registrert. Hvis skaden ikke er til stede, ta et bilde med telefonen din og send e-post med bildene til info@moveabout.no før reisen starter.

Hvis du ikke har mulighet til å sende e-post, vennligst kontakt vår kundeservice på 958 07 000 og vi vil merke skaden for deg.

Elsyklene

Nei, du trenger ikke førerkort for å bestille elsykkel. Imidlertid må du være 18 år eller eldre og ha opprettet en brukerkonto gjennom nettstedet eller appen vår.

Når du klikker på “begynn reise” i appen, får du en opplåsningskode som du skal taste inn på panelet på elsykkelsholderen. Så skyver du først sykkelen fremover så kan du rygge den ut av sykkelstativet.

For å returnere, trykk sykkelen tilbake i sykkelstativet, så låses den automatisk, og bookingen din avsluttes.

Det kommer an på hvor mye hjelpekraft du bruker. Du kan stille dette selv med pluss- og minusknappene på venstre kontrollhåndtak. Estimert rekkevidde er omtrent 40 kilometer.

Jeg godtar